COMUNICAT OFICIAL SOBRE L'ENTEROVIRUS

Sin comentarios mayo 25, 2016

Benvolgudes famílies, 

Us adrecem aquesta circular per tal d'informar-vos en relació als casos d'infecció per enterovirus del que segurament us heu assebentat pels mitjans de comunicació.

Des del Departament de Salut de la Generalitat ens han adreçat el següent comunicat:

COMUNICAT DE SALUT:

El Departament de Salut ha reforçat la vigilància i els protocols clínics al conjunt de la xarxa assistencial arran de l'aparició de diversos casos neurològics aguts per enterovirus en menors de 6 anys. Avui en dia s'han detectat una quarentena de casos, la majoria dels quals han evolucionat favorablement.

Els enterovirus són habituals en aquesta época de l'any, però enguany s'han detectat episodis de més gravetat que han evolucionat clínicament amb alteracions neurològiques. Davant aquesta situació Salut demana emprar les mesures higièniques habituals, com ara per exemple rentar-se amb aigua i sabó; i consultar el pediatre en cas que el nen tingui somnolència, decaïment, tremolors o altres símptomes acompanyats de febre.

Els protocols clínics han estat elaborats per una taula de seguiment formada per experts de diverses especialitats coordinats pel Departament de Salut.

És molt important que les famílies agafeu el compromís que en cas de presentar febre o altres símptomes no porteu al vostre fill a l'Escola Bressol, ni li doneu cap antitèrmic que ho enmascari. I sobretot, en cas que noteu somnolència, decaïment, tremolors o altres simptomes acompanyats de febre acudiu al vostre pediatra de referència.

Restem a la vostra disposició.

Atentament,


Sin comentarios