El que sovint s'oblida de l'alimentació dels més petits

Sin comentarios diciembre 23, 2015

La Sara Sicras, nutricionista i bona amiga del Timbal ens ha escrit un article sobre alimentació infantil molt interessant!

 

El que sovint s'oblida de l'alimentació dels més petits

Una bona alimentació és més que una dieta variada que inclogui diversos grups d'aliments cada dia. Tots tenim molt clar que els nostres fills han de menjar variat i de tot, que les verdures i les fruites han de ser una part imprescindible en la seva alimentació i que cal reduir aquells productes més greixosos i aquells que tenen una gran quantitat de sucres senzills (galetes, begudes ensucrades, brioxeria...). Però, una bona alimentació és més que això i, sovint, no en sóm conscients. Aquests aliments que proporcionem han d'anar acompanyats d'un seguit d'hàbits i costums que ajuden a mantenir un estil de vida saludable i necessari per créixer forts i sans. Alguns d'ells els comentem tot seguit.

  • Un d'aquests costums que sovint queden oblidats és la hidratació. Amb els més petits de la casa és important no esperar a que et demanin aigua, cal anticipar-se i anar hidratant-los al llarg del dia. La manca de comunicació, les distraccions i el poc control que tenen del seu cos podria ser alguna de les causes de deshidratació, que perjudicaria la salut dels nostres fills. Per això, la millor manera de mantenir una bona hidratació és proporcionar aigua en petites quantitats, un cop el pediatra ho recomana, cada una o dues hores.

  • Normalment, els més petits solen ser moguts i, fins i tot, alguna vegada ens poden arribar a fer perdre la paciència perquè no paren quiets. Que ningú s'alarmi, a part de ser completament normal, és completament saludable. Els menuts, igual que els adults, s'han de moure per mantenir un bon estat de salut, si no ho fan, cal encoratjar-los i ajudar-los a que ho facin.

  • Un altre hàbit que no s'ha d'oblidar és el de raspallar les dents dels nostres fills ja que la salut dental és una part molt important dels nens i nenes. Cal rentar les dents al menys dos cops al dia i evitar menjar sovint aliments rics en sucres, ja que poden contribuir a càries. Des de la primera dent cal cuidar la seva boca.

  • Finalment, però segurament la més important per ells, gaudiu dels àpats en companyia i sense distraccions. Us agradaria haver de menjar sols i que t'estiguessin observant a cada mossegada que fas? Segurament a ells tampoc. Asseu-te amb ells i comparteix el seus àpats sense televisió ni altres tecnologies, ajudarà a reforçar el vincle familiar, a sentir-se més còmode a l'hora de menjar i a controlar el menjar que s'ingereix. L'escola, d'aquesta manera, és un dels llocs on mengen més còmodes ja que els àpats els fan en companyia.

Cuida cada detall de l'alimentació dels teus fills i ells t'ho compensaran creixent forts i sans.

Sara Sicras

Dietista-Nutricionista


Sin comentarios